Siirry suoraan sisältöön

Näin haet opiskelemaan ICT-polulle

Pääset ICT-polulle hakemalla yhteishaussa johonkin ICT-polun toteutuksessa mukana olevista korkeakouluista. Haet siis luonnontieteiden tai tekniikan alan AMK-tutkintoon tai yliopiston kandidaattitutkintoon johtavaan koulutukseen.

Tutustu vaihtoehtoihin tarkemmin alla ja hae korkeakoulujen yhteishaussa. Yhteishaku alkaa 16.3.2022 ja päättyy 30.3.2022 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa Opintopolku.fi. Ohjeet hakulomakkeen täyttämisestä löydät Opintopolku.fi -palvelusta.

HUOM! Ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut voi hakea Itä-Suomen yliopistoon suorittamaan filosofian maisterin tutkintoa pääaineena tietojenkäsittelytiede. Maisterin tutkintoa varten opiskeltavan 120 opintopisteen lisäksi voi yliopisto edellyttää opiskelijalta täydentäviä opintoja, joiden sisältö määräytyy henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti (enintään 60 op). Täydentäviä opintoja määritettäessä otetaan huomioon suoritetut ICT-koulutuspolun opinnot.

Itä-Suomen yliopiston logo.

Itä-Suomen yliopisto:
Tietojenkäsittelytiede, (Joensuu tai Kuopio), luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri (3 vuotta + 2 vuotta)

Tietojenkäsittelytieteen pääainekurssit tarjoavat hyvän perustietämyksen tietojenkäsittelytieteen eri osa-alueista.

Kattavan pohjatiedon avulla löydät omat mielenkiinnon kohteesi tietojenkäsittelytieteen alalla – tietojenkäsittelytieteestä ei nimittäin valmistuta vain ohjelmoijiksi, vaan opinnot yhdistettynä mielenkiintoosi ja motivaatioosi voivat viedä sinut työskentelemään esimerkiksi data-analyytikkona kansainvälisessä pelifirmassa, ohjelmistokehityksen johtotehtävissä, terveydenhuollon tietojärjestelmien tai tekoälyn sovellusten parissa. Voit opiskella Joensuussa tai Kuopiossa.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Itä-Suomen yliopiston verkkosivuilta.

Karelia-ammattikorkeakoulun logo.

Karelia-ammattikorkeakoulu:
Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely, päivätoteutus

Tietojenkäsittelyn opiskeltavat sisällöt liittyvät muun muassa ohjelmointiin ja sovelluskehitykseen, pelien tekoälyyn, tietokanta- ja tietovarasto-osaamiseen, verkkoliiketoimintaan, yritysten tietojärjestelmiin ja järjestelmäintegraatioon.

Projektien kautta pääset ratkaisemaan yritysyhteistyökumppaneiden heittämiä haasteita. Opinnot on mahdollista suorittaa verkon välityksellä.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Karelian verkkosivuilta.

Savonia-ammattikorkeakoulun logo.

Savonia-ammattikorkeakoulu:
Insinööri (AMK), tietotekniikka, päivätoteutus

Merkittävä osa opinnoista painottuu laitetekniikkaan, ohjelmointiin, tietokantoihin, tietoverkkoihin, käyttöjärjestelmiin sekä tietojen ja taitojen käytäntöön soveltamiseen.

Ammattiopinnoissa korostuu tietotekniikka-alan jatkuva kehittyminen sekä laitteiden ja menetelmien jatkuva uusiutuminen.

Lisätietoja koulutuksesta löydät Savonian verkkosivuilta.