Skip to content

Miksi valita ICT-polku?

Olet siis kiinnostunut kuulemaan hiukan lisää opiskelusta ICT-polulla – hienoa! Tai ehkä pitäisi sanoa onneksi olkoon: ICT-alalla nimittäin on imua ja alan osaajille kysyntää. Lupaavien työelämänäkymien lisäksi on olemassa muutama muukin syy, joiden vuoksi ICT-polku on hyvä valinta.

Kolme yhdellä iskulla. ICT-polulla pääset hyödyntämään kolmen korkeakoulun näkökulmia ICT-alaan osana tutkinto-opintojasi. Käytännössä se tarkoittaa muun muassa aihealueiltaan monipuolisempaa kurssivalikoimaa sekä sitä, että opinnoissa on sopivassa suhteessa niin teoriaa kuin käytännön harjoituksiakin.

Oikeita töitä varten. ICT-polkua on suunniteltu yhteistyössä alan yritysten kanssa. Sen vuoksi tiedämme, että näistä taidoista todella on hyötyä työelämässä.

Usein parhaat ideat syntyvät rajoja rikkomalla. ICT-polun opiskelijat valmistuvat insinööreiksi, tradenomeiksi tai luonnontieteiden kandidaateiksi, ja jokaisella tutkinnolla on oma näkövinkkelinsä alaan. ICT-koulutuspolulla tutustut alan opiskelijoihin muista korkeakouluista – heihin, joiden kanssa kenties kohtaat muutaman vuoden päästä työelämässäkin. Tai kuka tietää, ehkäpä aloitatte yhteistyön opiskelujen aikana.

Reitti ICT-polulle kulkee Karelian, Savonian tai Itä-Suomen yliopiston kautta. Tutustu alla opiskelijatarinoihin eri korkeakouluista.


Tutustu opiskelijatarinoihin – mikä reitti ICT-polulle sopii sinulle?

Nainen työskentelemässä hymyillen läppärillä ruokailupöydältä näyttävän pöydän ääressa, kuulokkeet korvilla.

Tähtäimessä koodarin työ

Hanne, Karelia AMK

Nuori mies katsoo suoraan kohti kameraa hymyillen, taustalla näkyy tussitaulua ja sohvaryhmää.

Tietojenkäsittelytiede antaa mahdollisuuksia vaikka mihin

Paavo, Itä-Suomen yliopisto

Nainen työskentelemässä tietokoneella luokkahuoneen näköisessä tilassa.

Jos on motivaatio kohdillaan niin mikään ei ole mahdotonta

Sanna, Savonia AMK

Kannattaa rohkeasti hakeutua alalle, sillä tiet voivat viedä vahingossa oikeaan paikkaan

Jenni, Itä-Suomen yliopisto