Saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteistä verkkosivustoa (Itä-Suomen ICT-polku) osoitteessa ictpolku.fi ja se on laadittu 16.2.2021.

Olemme arvioineet sivuston saavutettavuuden itse.

ICT-polun sivusto on siirretty nykyiselle WordPress-alustalle 2021. Saavutettavuusvaatimukset ovat ohjanneet uuden verkkosivuston ulkoasun ja sisällöntuotannon toteutusta. 

Itä-Suomen yliopiston verkkosivustojen, mobiilisovellusten ja niihin liittyvien sisältöjen tulee olla saavutettavia. Saavutettavuus digitaalisessa ympäristössä tarkoittaa sitä, että mahdollisimman moni erilainen ihminen voi käyttää verkkopalveluja käyttäjä-, tilanne- ja teknologiakohtaisista eroista riippumatta. Saavutettavuusvaatimukset perustuvat digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annettuun lakiin sekä EU:n saavutettavuusdirektiiviin.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain, kun saavutettavuutta arvioidaan vasten A- ja AA-tason saavutettavuuskriteereitä.

Ei saavutettava sisältö

Osa verkkosivustolle linkitetyistä pdf-tiedostoista ei ole saavutettavuusvaatimuksen mukaisia.

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen ja teemme jatkuvasti töitä sen eteen.

Tarjoamme tukea käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä viestinta@uef.fi

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.
Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella tai sähköpostilla: viestinta@uef.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000